Expositie Saskia Obdeijn De Rozenhof september ’23 – januari ‘24

Saskia Obdeijn (1981) uit Zutphen exposeert van half september tot eind januari in therapeuticum de Rozenhof met schilderijen, collages en grafiek. De werken hebben als thema natuur, huizen, de stad Zutphen en ouderschap. Kleurrijke werken in verf, papier en hout. Saskia heeft altijd al een grote liefde voor bomen gevoeld, zoals de tekening van hun silhouetten in de winter die haar inspireren in haar werk. Ook komen huisjes steeds weer terug in haar kunst, de basale vorm, symbool voor thuiskomen, een plek hebben om te rusten. Een plek om je terug te trekken, zoals dat ook in het bos zo fijn kan zijn. De schilderijen over ouderschap maakte ze in de tijd dat ze zelf moeder werd.

Saskia volgde de opleiding Illustratie aan kunstacademie ArtEZ in Zwolle en ging daarna meer autonome werken maken met verf en papier. Sommige werken hebben wel een illustratief karakter, een verhalende laag, die haar achtergrond als illustrator laten zien.

Ze geeft cursussen Portret en Figuur en Schilderbegeleiding en losse workshops op aanvraag. Binnenkort verhuist ze haar atelier vanuit de Proeflokalen. Het laatste nieuws, zoals een nieuw atelier en komende cursussen vind je op haar website www.saskiaobdeijn.nl