Praktijkgegevens
Therapeuticum De Rozenhof
Paulus Potterstraat 12c
7204 CV Zutphen
06-47188400
Mail: info@feelingfitt.nl

Website: www.feelingfitt.nl                                                

Werkdagen: op woensdagen ben ik aanwezig bij de Rozenhof van 08:30 uur tot 13:00 uur

Een gezond voedingspatroon

Eten en drinken is één van onze primaire levensbehoeften. Dat voeding een enorme invloed heeft op onze gezondheid is dan ook niet zo gek. Het effect dat voeding heeft, werkt twee kanten op. Voeding kan ons lichaam ondersteunen en helen wanneer er sprake is van een ziektebeeld of gezondheidsklacht. Maar gezonde voeding werkt ook enorm preventief als we het hebben over gezondheid. Aan de andere kant kan de verkeerde voeding er ook voor zorgen dat de conditie en gezondheid van het lichaam achteruitgaan.

Vanuit de antroposofie kijk ik zowel naar de gezondheid van de mens als de gezondheid van dier, natuur en de samenhang hiertussen. Het mooie is dat er vaak een overlap is tussen gezondheid voor mens, dier en natuur. Vanuit de antroposofie ervaren wij dat de aandacht en liefde, die we aan onze voeding meegeven ook vitaliteit geeft aan de plant en daarmee ook aan de mens wanneer we de voeding nuttigen. Uiteraard is het ideaalbeeld van een ‘’gezond voedingspatroon’’ lang niet voor iedereen haalbaar en dat is ook niet erg. Soms is het afwegen en keuzes maken. Als antroposofisch voedingsdeskundige kijk ik naar de individuele situatie en doe ik adviezen, die op dat moment passend zijn voor de mens, en probeer daarin deze idealen zoveel mogelijk mee te nemen. 

Mijn specialisaties liggen bij gewichtsverlies en natuurvoeding. Dit houdt in dat ik voornamelijk mensen begeleid die:

  • Op weg zijn naar een gezonder voedingspatroon
  • Gewicht willen verliezen
  • Advies willen bij een specifieke stroming zoals vegetarisme/veganisme, suikervrij eten, voeding bij sport, ketogeen voedingspatroon, koolhydraatarm voedingspatroon, natuurvoeding/meer antroposofie betrekken binnen voedingspatroon of bijvoorbeeld een duurzamer voedingspatroon willen aannemen.
  • Hulp/advies bij het klaarmaken van maaltijden en boodschappen doen.

Vergoedingen

Als gewichtsconsulent, aangesloten bij de BGN, behandel ik alleen ”gezonde mensen met overgewicht.” Mocht jouw situatie er anders uitzien, dan kan ik jou alsnog behandelen als natuurvoedingskundige. Deze werkwijzen verschillen dus nogal van elkaar. Mijn werk, puur als natuurvoedingskundige, wordt helaas niet vergoed.

Voor mijn werk als gewichtsconsulent ligt dat verhaal anders. Wanneer een onderdeel van jouw hulpvraag gewichtsverlies is, heb je recht op een vergoeding. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent uit de aanvullende verzekering. Je eigen risico wordt door deze begeleiding dus niet aangesproken. Bekijk hier welke vergoeding jouw zorgverzekeraar biedt.

Voor de actuele tarieven en pakketten die ik aanbied, neem je hier een kijkje op mijn website.

Even voorstellen

Mijn naam is Merlijne Opstal. Ik heb een grote interesse in de gezondheid van de gehele mens en onze omgeving. Voor zolang ik mij kan herinneren heb ik mij geïnteresseerd in voeding, beweging en gezondheid. In het jaar 2016 was er voor mij een keerpunt omtrent deze onderwerpen. Na het volgen van verschillende stromingen omtrent voeding en sport heb ik geleerd dat er voor gezondheid een balans tussen consequent zijn en jezelf dingen toestaan nodig is. Vanaf dat moment ben ik mij meer gaan verdiepen en scholen in voeding en beweging. Ik heb de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen voltooid en ben sinds 2019 werkzaam in Zutphen en omgeving. Begin 2021 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent succesvol afgerond ter aanvulling op mijn werk als natuurvoedingskundige.

Lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging voor Natuurvoedingskundigen VNVK
  • Lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN

Klachtenprocedure

Ben je ontevreden of heb je een klacht over mij als hulpverlener, dan ben je welkom hierover met mij in gesprek gaan. Wanneer wij er samen niet uit komen, kun je een klacht indienen bij de BGN: https://feelingfitt.nl/wp-content/uploads/klachtenregeling.pdf

Wanneer je enkel onder behandeling bent bij mij als natuurvoedingskundige, zul je voor het indienen van de klacht een andere weg moeten bewandelen. Daarvoor ben ik aangesloten bij het NIBIG https://nibig-geschillencommissie.nl/contact/