Freya Pardoel, antroposofisch verpleegkundige
Therapeuticum de Rozenhof
Paulus Potterstraat 12-C
7204 CV Zutphen
T: 06-26964890
E: info@freyapardoel.nl

Meer informatie over Freya Pardoel

Uitwendige therapie
Uitwendige therapie is een behandeling waarbij van buitenaf, via de huid, een proces in beweging wordt gezet. Op een aandachtige en ritmische manier wordt de huid aangeraakt met een natuurlijke substantie, in de vorm van inwrijvingen, wikkels/kompressen of een bad-toepassing. Deze therapie heeft invloed op de lichaamswarmte en daarmee op je algemeen welzijn. Warmte is in de huidige tijd, waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn, voor eenieder van belang.

De behandeling
Een behandelreeks bestaat meestal uit 6 á 12 therapie-momenten. Bij voorkeur op vaste dagen en tijden. Door deze ritmische benadering wordt ons zelf-herstellend vermogen gewekt en aangespoord.
De behandeling gebeurt in stilte. Een wezenlijk onderdeel van de behandeling is de na-rust in een warmtepakking (flanel laken, dekbed, kruik).

Verwijzing
Voor uitwendige therapie is geen verwijzing van een arts of andere therapeut noodzakelijk, maar ik vind het wel wenselijk. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze antroposofisch verpleegkundige zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering (alternatieve geneeswijzen).

Meer informatie
Meer informatie over uitwendige therapie en mijn overige verpleegkundige werkzaamheden op www.freyapardoel.nl.

**************************************************

Wineke Schoonbeek van Lint, antroposofisch verpleegkundige
Therapeuticum de Rozenhof
Paulus Potterstraat 12-C
7204 CV Zutphen
T: 06-31798272
E: hoofdharthanden1@telfort.nl

Werkdagen:
donderdagmiddag

Uitwendige therapie
Uitwendige therapie is een lichaamsgerichte therapievorm waarbij van buitenaf, via de huid een proces in beweging wordt gezet. Het medicijn, in de vorm van etherische olie, plantenolie of een minerale substantie, wordt in een ritmische wrijfbeweging op de huid aangebracht of met wikkels/ kompressen of een bad-toepassing.

Deze therapie heeft invloed op de lichaamswarmte en daarmee op je algemeen welzijn. Warmte is in de huidige tijd, waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn voor eenieder van belang.
Daarnaast zijn ritme, rust en ontmoeting ook essentiële elementen van deze therapie. Ze helpen je om meer verbinding te krijgen met wat er leeft in je ziel en lichaam. De therapie wordt in rust en stilte gegeven en werkt versterkend op het basisvertrouwen en als verpleegkundige ben je daarbij het instrument voor iemand om weer in balans te komen.

Meer informatie
Meer informatie over uitwendige therapie en mijn overige verpleegkundige werkzaamheden op
http://hoofd-harthanden.nl/

Klachten
Heeft een klacht over mij als hulpverlener dan kunt u hierover met mij in gesprek gaan. Wanneer wij er samen niet uitkomen, of wanneer de drempel voor u te hoog is om het gesprek aan te gaan, kunt u de klachtenfunctionaris van de NVAZ over uw klacht benaderen: advocaat/jurist Mw. G.A. Versteegh te Zutphen. Telefoon: 06-22103966 Email: klachtenfunctionarisnvaz@xs4all.nl

Ik ben lid van beroepsvereniging V&VN (Beroepsvereniging Verzorgenden Verpleegkundigen- website: https://www.venvn.nl/). Verder ben ik aangesloten bij koepelorganisatie NVAZ. Deze heeft een procedure om met klachten om te gaan. Meer informatie hieromtrent en over het gebruikte klachtenreglement vindt u op de site van de NVAZ onder http://www.nvaz.nl/index.php/klachten.